Hoe kort je een Floorify plank of tegel in?

Meestal is het laatste vloerpaneel van elke rij te lang. Het paneel moet dan ingekort worden. Dit kan op verschillende manieren: zagen, knippen of versnijden.
 
ZAGEN
Floorify vloeren kan je met behulp van een trespa- of metaalzaag op maat zagen. Teken met een potlood of stift de zaagsnede af op het vloerpaneel en zaag het gewenste stuk netjes op de lijn af.

KNIPPEN
Floorify vloeren kan je met behulp van een laminaatsnijder op maat knippen. Teken hiervoor met een potlood of een stift de kniplijn af op het vloerpaneel en knip het gewenste stuk op maat af.

VERSNIJDEN
Floorify vloeren kan je met behulp van een Stanleymes of breekmes op maat snijden. Leg het vloerpaneel met de decorzijde naar boven. Snijd langs een geleider (winkelhaak, lat of ander vloerpaneel) enkele keren in de toplaag waardoor er een diepe kras ontstaat. Breek daarna het vloerpaneel voorzichtig af op de snijlijn. Dit geeft een nette snede zonder schilfers. Is het stukje af te snijden vloerpaneel te klein? Gebruik dan een tang als hefboom.
Het grote voordeel van deze methode: geen stof van het zagen. Achteraf heb je zo minder opruimwerk en er komt geen storend lawaai aan te pas.


WAT MET GATEN EN GRILLIGE VORMEN?
Met behulp van een gatenboor kan je een gat boren dat nodig is voor bijvoorbeeld een spanningsvrije plaatsing rond verwarmingselementen. Kleine stukjes of grillige vormen snijd je makkelijk uit met behulp van een wipzaagje. Het is aangeraden hierbij een zaagblad van metaal of trespa te gebruiken.