Verschil tussen keramische tegels en Floorify vinyl tegels

Vooraleer we beginnen met de verschillen uit te lichten, misschien toch even vermelden dat er ook enkele gelijkenissen zijn tussen keramische tegels en een Floorify vinyl vloer. Zo zijn beide opties helemaal watervast en erg onderhoudsvriendelijk. Ook de lange levensduur en de mogelijkheid tot verschillende stijlen zoals keramisch parket of betonlook hebben ze gemeenschappelijk. Maar wanneer het aankomt op authentiek gevoel, plaatsing, look & feel en impactresistentie zijn er wel degelijk grote verschillen.

Look & feel van Floorify vinyl tegels of planken vs. vloertegels

Eerst en vooral komen alle vinyl tegels en planken qua look & feel veel dichter bij the real deal. Zowel de betonlook, natuursteen, terrazzo of parket vloeren hebben een mooie, hyperrealistische afwerking. Bij de vinyl planken is er een rijke plankvariatie en voel je zelfs de authentieke structuur. Bij keramisch parket bestaat de technologie om dergelijke realistische oppervlakken te creëren niet.

Nog niet overtuigd? Weet dan goed dat alle soorten keramische tegels steevast voorzien zijn van een onnatuurlijke voeg. De Floorify vinyl vloeren worden daarentegen allemaal naadloos (zonder voeg!) geplaatst. Bij plankenvloeren krijg je zo een zalig authentiek gevoel, maar ook bij de beton- en terrazzotegels is het mooi aaneengesloten effect een absolute meerwaarde.  

Bovendien nemen de rigide vinyl vloeren van Floorify onmiddellijk de omgevingstemperatuur over waardoor ze altijd warm aanvoelen. Bij keramische tegels zonder vloerverwarming kan dat aspect al eens stevig tegenvallen. Daarom zijn de vinyl vloeren van Floorify ook uitermate geschikt als badkamer tegels of vloer. Jullie lekker warme voetjes zullen je dankbaar zijn!  

F102 - Teddy Bear
F029 - Coquille

De technische en praktische voordelen van vinyl vloeren 

In tegenstelling tot keramiek tegels kan je een vinyl vloer van Floorify zeer gemakkelijk plaatsen op praktisch elke ondergrond. Het enige wat je nodig hebt is een sympathieke vriend en een Stanley mes. Je hoeft daarenboven geen rekening te houden met droogtijden dus de vinyl vloer is meteen na plaatsing beloopbaar. Door het zwevende kliksysteem kan je de vinyl tegels of planken ook zonder probleem verwijderen zonder schade aan de ondergrond of de vloer zelf.  

Het plaatsen van keramisch parket, natuursteen of terrazzo tegels is heel wat complexer en dus ook duurder. Je moet immers sowieso een ervaren plaatser laten komen, tenzij je die specifieke techniek zelf onder de knie hebt. Eens de keramische tegels geplaatst zijn kan je ze ook niet meer zo makkelijk verwijderen.  

Om het helemaal af te maken zijn Floorify vinyl vloeren perfect te plaatsen in combinatie met traditionele vloerverwarmingssystemen op praktisch elke ondergrond en bijna altijd zonder voorbereiding. Dat is veel minder het geval bij keramische tegels, waar je rekening moet houden met meer randfactoren.  

Waarom kiezen voor klik vinyl tegels in plaats van keramische tegels?  

Zowel esthetisch, praktisch als financieel wordt het pleit duidelijk gewonnen door de rigide Floorify vinyl vloeren. Daarbij komt nog eens dat impactresistentie van Floorify een stuk beter is. Door de unieke en rigide toplaag zijn brokjes en putjes dan ook uitgesloten, iets wat niet kan gezegd worden over keramische vloeren.  

Nog extra inspiratie in mailbox?

Ontvang inspirerende mailings over onze vloeren. En blijf op de hoogte van alle acties.