Floorify: dé perfecte vloer voor vloerverwarming 

Met Floorify haal je de ultieme vloer voor vloerverwarming in huis. Onze vinyl vloeren onderscheiden zich door zijn duurzame kern en beschermende toplaag, die ervoor zorgen dat warmte gelijkmatig wordt verdeeld. De harde kern draagt bij aan een uitstekende warmteoverdracht, terwijl de toplaag ervoor zorgt dat de warmte behouden blijft.   Bovendien is Floorify geschikt voor vloerverwarming vanwege zijn geringe dikte, hierdoor verspreid warmte zich snel en efficiënt door jouw woning. 

Waarom is Floorify de beste vloer voor vloerverwarming?

Floorify is een uitstekende keuze voor vloerverwarming, omdat het materiaal bestaat uit een harde, duurzame kern en een beschermende toplaag. Dit zorgt ervoor dat de vloer niet alleen bestand is tegen slijtage, maar ook dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld over de vloer. De harde kern zorgt voor een goede warmteoverdracht en de toplaag zorgt ervoor dat de warmte niet te snel verloren gaat.   

Bovendien is Floorify zeer geschikt voor vloerverwarming vanwege de geringe dikte van de vloerplanken en de lage R-waarde. Dit maakt het mogelijk om de warmte snel en gelijkmatig te verspreiden door de hele vloer.   

1) De perfecte R waarde voor je vloer 

De R-waarde, ook wel warmteweerstand genoemd, is een maatstaf voor het isolerend vermogen van een materiaal of een combinatie van materialen tegen warmteoverdracht. Het geeft aan hoe goed een materiaal de doorgang van warmte geleidt. Hoe lager de R-waarde, hoe beter de warmte wordt doorgegeven naar de oppervlakte toe.

Dankzij de lage warmteweerstand en de minimale hoogte (4 tot 4.5mm) van de vloer, is Floorify dus uiterst geschikt in combinatie met vloerverwarming. Floorify heeft 2 verschillende soorten ondervloer: de Performance en de Comfort ondervloer, beide zijn geschikt in combinatie met vloerverwarming.

In vergelijking met de Europese norm voor vloerverwarming overtreft Floorify de verwachtingen aanzienlijk:

Floorify vloerFloorify Comfort OndervloerTotaalEuropese norm% Verbetering
4mm0,0120,0540,0660,1556%
4,5mm0,01460,0540,06860,1554%
Floorify vloerFloorify Performance OndervloerTotaalEuropese norm% Verbetering
4mm0,0120,00930,02130,1586%
4,5mm0,01460,00930,02390,1584%

2) Duurzaamheid ten top

Duurzaamheid staat centraal bij Floorify, vooral in combinatie met vloerverwarming. Onze vloer is niet alleen duurzaam in termen van slijtvastheid en lange levensduur, maar draagt ook actief bij aan een duurzamere wereld door optimaal te presteren met vloerverwarming. 

Door de uitstekende warmtegeleiding van onze vloer wordt meer warmte doorgelaten dan bij andere vloeren. Dit resulteert in een hoger rendement uit vloerverwarming, wat niet alleen zorgt voor een comfortabelere leefomgeving, maar ook helpt bij het efficiënter gebruik van energie. Hierdoor draagt Floorify bij aan lagere energiekosten en vermindert het de ecologische impact .

Wist je trouwens dat  je snijresten na het leggen van je vinylvloer een nieuw leven kunnen krijgen? Met Floorevive, ons recyclingprogramma, is het recyclen van deze restmaterialen eenvoudig. Terugbrengen naar je Floorevive winkelpunt is genoeg. Wij zorgen ervoor dat deze resten worden gerecycleerd. En als dank voor je milieuvriendelijke inzet, ontvang je een gratis fles Conny onderhoudsproduct én planten we een boom voor jou in Madagaskar! 

Welke ondervloer gebruik ik bij vloerverwarming?    

Dat is makkelijk! Je kan zowel de Floorify Comfort ondervloer als de Floorify Performance ondervloer gebruiken voor vloerverwarming. 

Elke ondervloer heeft zijn specifieke eigenschappen: 

Voor optimale prestaties met vloerverwarming is de Floorify Performance ondervloer de ideale keuze. Deze ondervloer biedt een lage thermische weerstand van 0,009m² K/W, waardoor warmte maximaal wordt doorgegeven aan je vloer.  

Wil je graag een visgraat-patroon in jouw woning? Geen zorgen, ook hier is de Performance ondervloer perfect geschikt. Want het biedt maximale ondersteuning aan de klikverbindingen.  

Doordat deze ondervloer net iets harder is, is hij de perfecte match voor vloeren die intensief gebruikt worden.  

Wat is dan het verschil met de Floorify Comfort ondervloer? Deze ondervloer is ideaal als je te maken hebt met kleine oneffenheden in je ondervloer. Daarnaast biedt het uitstekende geluidsdempingseigenschappen, wat het perfect maakt voor appartementen.  

Ook de Floorify Comfort ondervloer is geschikt met vloerverwarming.

Nog extra inspiratie in mailbox?

Ontvang inspirerende mailings over onze vloeren. En blijf op de hoogte van alle acties.