Inspiratie

Rien en Rob kiezen voor warme houtlook

Rien en Rob kozen twee jaar geleden uit praktische overwegingen voor een linoleumvloer in de keuken en woonkamer van hun pas gerenoveerde stadswoning. Ze waren, door een mislukte plaatsing, nooit écht tevreden over het resultaat en zochten naar een vloeroplossing die mooier, onderhoudsvriendelijker en warmer was. Die vonden ze dankzij Floorify.

De voorwaarden: mooi, onderhoudsvriendelijk en haalbaar

Scheuren, bobbels en een lijnenspel van wel heel erg ongelukkig geplaatste lasnaden. Wat de laatste (en dus leukste!) étappe van een maandenlang verbouwtraject moest worden, draaide voor Rien en Rob uit op een behoorlijke anticlimax. Hun nieuwe linoleumvloer werd immers niet geplaatst zoals het hoorde. Rien: “We kregen zelfs meermaals vrienden op bezoek die achteloos vroegen ‘wanneer de echte vloer kwam?’. Onze definitieve vloer zag eruit als een ondervloer. Auw. Dat was na al die maanden in het stof toch wel een kleine opdoffer. Maar goed: voor elk probleem een oplossing. We beslisten dus al snel dat er een nieuwe vloer zou komen. Alleen: een alternatief dat behalve mooi ook nog onderhoudsvriendelijk én praktisch haalbaar was, bleek niet zo gemakkelijk te vinden.”

F002 - Butter Crisps

Geloofwaardige en mooie matte houtlook

Echt veel zin om de linoleumvloer centimeter per centimeter weer los te peuteren hadden Rob en Rien immers niet, dus gingen ze op zoek naar een vloer die over de bestaande linoleum heen kon. Rob: “Omdat we niet veel speling meer hadden bij ramen en deuren, moest het een dunne vloer worden. Parket was geen optie, wegens te dik en niet zo onderhoudsvriendelijk in de keuken. Tegel- en gietvloeren vielen uit de boot omdat linoleum een natuurlijk materiaal is waarop je geen lijm- of epoxylaag kunt aanbrengen. Laminaat kon wél. Maar het koude gevoel aan je voeten en het holle tok-geluid? Daar waren we dan weer niet zo gek op.” Na twee jaar zoeken, ontdekte het koppel de vinylvloeren van Floorify. Rien: “Ik spotte het Belgische merk toevallig op Instagram. Een geloofwaardige en mooie, matte houtlook, dun, geschikt voor messy situaties in de keuken en de inkomhal, heel makkelijk zelf te plaatsen over een linoleumvloer, warm aan je voeten én ook nog eens budgetvriendelijk? Floorify voldeed werkelijk aan onze vollédige waslijst van onhaalbare eisen. Dankzij de vinylvloer konden we het beste van twee werelden combineren: het gemak van een onderhoudsvriendelijke linoleumvloer én de warme, gezellige look van hout.”

F002 - Butter Crisps

10 Floorify-pluspunten volgens Rien en Rob:

1 - Het is een houten vloer voor messy gezinnen

Het liefst van al wilden we, vanaf het begin al, een houten vloer. Omdat we die warme look zo mooi vinden. Maar ergens moet je ook wel wat realistisch verbouwen. Hout past, qua onderhoudsprofiel gewoon niet zo bij ons, als gezin. Omdat er toch binnen de kortste keren een bord spaghettisaus op zou belanden, omdat ik wéét dat ik mijn hoge hakken nooit bij de voordeur zou laten staan of omdat ons dochtertje er sowieso dagelijks haar waterbeker overheen zou gieten. Een parketvloer is gewoon niet geschikt voor de manier waarop wij het liefst leven: een beetje messy, maar wel zorgeloos. Floorify is dat wel.”

2 - De vloer is water- en knoeivast

“We konden de Floorify-vloer probleemloos plaatsen in de keuken, maar ook in de inkomhal (natte, vuile voeten: no problemo) en in de woonkamer. En onder het eetstoeltje waar onze dochter dagelijks een impressionistisch kunstwerk van rodebietenpuree, kruimels, water en afgesabbelde banaanbrokken zaait. De vloer werd geplaatst op onze volledige benedenverdieping en creëert zo een gevoel van ruimte. Geen aparte tegelvloer in de hal of keuken, de ruimte oogt als één rustgevend geheel.”

3 - Ongelukjes zijn oké

“De toplaag van de vinylplanken is voorzien van een hyperbeschermende film, waar behalve water ook geen hardnekkige vlekkenmakers als alcoholstift of nagellak doorheen kunnen. Gewoon met een vodje afvegen en weg ermee. Dat weten we, want we hebben het al een keertje per ongeluk getest. Bovendien kun je er ook een zwaar voorwerp op laten vallen, zonder dat er een deuk achterblijft. Dat weten we, want dat hebben we ook al een keertje per ongeluk getest.”

4 - Hij ziet er net echt uit

Geen enkele van onze gasten heeft in de gaten dat het eigenlijk geen échte parketvloer is. De houtlook is heel geloofwaardig. Bij het ontwerpen van Floorify-planken worden dan ook bestaande houtplanken ingescand. Die beelden worden daarna – met reliëf – in de vinylplanken gedrukt, waardoor die er als echt hout gaan uitzien. Bovendien is de afwerking mat (dus geen glanzende plasticlook!) en heb je erg veel variatie in houtpatronen, net zoals bij een echte parketvloer.”

5 - Je reinigt ’m gemakkelijk

"Met de stofzuiger. Met de swiffer. Met wat water, een dweil en een pH-neutraal poetsmiddel.”

6 - Vinyl is stil

Geen orkest van trappelende kindervoetjes of tokkelende hoge hakken: Floorify klinkt heerlijk stil.”

7 - … én warm

Omdat het onmiddellijk de omgevingstemperatuur aanneemt, voelt vinyl altijd warm onder je voeten (en dus niet ongezellig koud, zoals tegels of laminaat).”

8 - Het kon gewoon over de linoleum

“Geen breekwerken, geen stof, geen gedoe. Floorify is een perfecte oplossing voor luie verbouwers als wij, die liever gewoon een nieuw vloertje bovenop het oude leggen. De planken zijn 4,5 millimeter dik, en in combinatie met de ondervloer verhoogden we de bestaande vloer zo met amper 6,5 millimeter.”

9 -  We konden ’m zelf plaatsen

Floorify-planken klikken net zoals laminaatplanken in elkaar. Je legt ze dus zwevend (op een bijgeleverde ondervloer) en hoeft ze niet te verlijmen. Op maat snijden is geen gedoe: gewoon met een breekmesje. En zonder stof.”

10 - Je kunt ook gewoon passende plintjes bestellen 

"Ervaring leert ons dat ‘plinten plaatsen’ vaak voor eeuwig op het to-dolijstje van een verbouwing blijft staan. Gewoon, omdat je de juiste exemplaren niet meteen vindt. En je ze dan vergeet te zoeken. Daarom bestelden wij de bijpassende Floorify-plintjes. Geen stijlbreuk en meteen een afgewerkte ruimte.”

F002 - Butter Crisps
F002 - Butter Crisps
F002 - Butter Crisps
F002 - Butter Crisps

De vloerkeuze van Rien en Rob

Nog extra inspiratie in mailbox?

Ontvang inspirerende mailings over onze vloeren. En blijf op de hoogte van alle acties.