Facebook pixel

FLOORIFY INNOVEERT OP BATIBOUW

Batibouw 2019

Batibouw maakt zich op voor een primeur: Floorify introduceert er voor het eerst de Rigid Vinyl Planks & Tiles-collectie!

De vernieuwende planken en tegels combineren de look en feel van natuurlijk hout of gepolierd beton met een groot installatiegemak en veelgevraagde vloer- eigenschappen als stil, warm en watervast. Omdat elke vloer mooi én makkelijk hoort te zijn.

Floorify is een nieuw Belgisch vloerenmerk waarin twee jonge ondernemers 25 jaar ervaring in vloeren en interieur verenigen in een gloednieuwe en innovatieve aanpak. “Iedereen droomt van een stille, warme en watervaste vloer. Laminaat is dat niet. Clickvinyl wel, maar tot nog toe scoorde het materiaal zwak op vlak van klikverbinding, warmtegevoeligheid en doorgangsgeluid.

Met Floorify zochten en vonden we een alternatief dat de beste eigenschappen van de verschillende vloeren combineert: makkelijk te installeren, sterk, stil, warm, gebruiksvriendelijk en watervast”, legt mede-zaakvoerder en innovator Pieter Buyck uit

"Het geheim zit in de unieke geluidsabsorberende en watervaste rigide kern."

Getest en goedgekeurd

Na een zoektocht van bijna 12 maanden en een uitgebreid testtraject lanceerde Floorify eind 2016 de nieuwe collectie. Qua opbouw lijkt het een klassieke clickvinylvloer van 4,5 millimeter dik en een slijtlaag van 0,55 millimeter – klasse 33 voor de kenners. Maar het geheim zit in de unieke geluidsabsorberende en watervaste rigide kern. “De klikverbinding van Floorify Rigid Core is dubbel zo sterk is als die van een 8 millimeter dikke laminaatvloer en minstens 4 keer zo sterk als clickvinyl. We maken in één klap komaf met alle vooroordelen van vinyl: Floorify plaatst even makkelijk en snel als een laminaatvloer op om het even welke ondergrond. Ook zonder voorbereiding. De Rigid Core blijft in extreme omstandigheden volledig stabiel én is stootvast.


Belgisch design

De revolutie van Floorify is makkelijk samen te vatten: een nieuwe Belgische vloer die de beste eigenschappen van zowel clickvinyl als laminaat samenbrengt in een aantrekkelijk design. Dat ontging ook de rest van de wereld niet: Floorify ontving het Innovations at Domotex-label van de gelijknamige internationale vloerenvakbeurs in Hannover. Het uitgangspunt van de Floorify-vloeren is dan ook duidelijk: gebruiksvriendelijke vloeren die zorgen voor een warme uitstraling en een langdurige schoonheid. “Het leven zou altijd mooi én makkelijk moeten zijn”, vertelt Pieters collega Marie Callens. Als product designer staat ze eigenhandig in voor het bijzondere XL-formaat van de planken en het gedetailleerde ontwerp vol knappe houtstructuren en gepolierd beton. “Ik laat me inspireren door alles wat ik zie en beleef. Van knappe interieurs tot indrukwekkende architectuur.”


Schoonheid schuilt in detail

Niet enkel op vlak van design en product samenstelling is Floorify uniek. De Belgische makers zorgen ook voor een volledig assortiment van vloertoebehoren. Zo zijn er de akoestische Floorify Comfortondervloer, bijpassende watervaste plinten en aangepaste profielen. “Vooral op onze profielen zijn we fier: subtiele, strakke en elegante eind- en overgangsprofielen in dezelfde afwerking als de vloer. Op vandaag is Floorify de enige die dit aanbiedt. Het toont vooral onze aandacht voor details. Als vernieuwend vloerenmerk bieden we een totaal- oplossing om elk interieur tot in de puntjes af te werken.”

"Details are not the details, they make the design."


language