Wat is Ceppo?

Ceppo is de benaming voor een Italiaanse kalksteen. Wanneer men deze kalksteen herleidt tot dunne laagjes dan neem je een keivormige structuur waar. Ceppo kende zijn oorsprong in de Italiaanse groeven begin de 20ste eeuw.

Op vandaag is de ‘ceppo’ een echt begrip geworden in de interieurwereld. Wie aan ceppo denkt, denkt onmiddellijk aan ceppo tegels. Deze modieuze trend kent een ongekend succes.

De ceppo tegels, soms ook wel ceppo di gre genaamd stralen veel persoonlijkheid uit. Met hun grijze ondertoon en de keivormige kleurschakeringen creëer je rust en karakter tegelijk.

Ceppo di gre vinden we op vandaag het vaakst terug als badkamervloer en keukenvloer. Deze plaatsen vragen namelijk vaker om een vloer met een natuurlijke uitstraling. Toch kiezen ook steeds meer architecten om de ceppo di gre op meerdere plaatsen in huis te gebruiken.

Floorify biedt je hoogwaardige vinyl tegels met de look van Ceppo. De tegels en de subtiele voegen zorgen voor een ruimer gevoel. Bovenop de look and feel van een echte Ceppo geniet je ook van de voordelen van een rigide vinyl vloer: warmer en onderhoudsvriendelijker.