Facebook pixel

VLOERADVIES

DE LEGRICHTING, HET KLEUR & HET FORMAAT

Met welke gouden regels houd je best rekening als je een vloer kiest?

Deze vraag werd voorgelegd aan de interieurstyliste van Floorify rigide vinyl vloeren. Floorify vindt het belangrijk dat hun klanten goed worden geadviseerd. Ze helpen je zoeken naar de mooiste en meeste praktische vloer voor jouw situatie.

DE LEGRICHTING

  • Wil je meer diepte creëren in een kamer? Leg de planken (of tegels) dan in de lengte. Planken in de lengte maken de ruimte optisch langer en smaller. Dit wil zeggen evenwijdig met de langste zijde van de kamer.


  • Is je kamer vrij smal? Installeer de planken (of tegels) dan in de breedte. Planken in de breedte maken de ruimte breder en korter.

HET KLEUR

  • Een vloer in een lichte kleur of in zachte natuurtinten laat je ruimte optisch groter lijken. Dat zie je duidelijk in de video. Je ziet er enerzijds de Verona (F023) en anderzijds de Seychelles (F100)


  • Warme of donkerdere kleuren geven je ruimte dan weer een gezellige, intiemere sfeer. In de video zie je een voorbeeld van de cognac (F019) en de Truffle (F054).

HET FORMAAT

  • Grote en brede planken komen het best tot hun recht in grote ruimtes. Ze creëren bovendien een rustige sfeer.


  • Kleine planken ogen drukker in grote ruimtes en zijn daarom meer geschikt voor kleine kamers.


    Floorify biedt de grootste plank aan op de markt, de XL plank telt 2 m. Bovendien wordt ervoor gekozen om de tegels aan te bieden in groot formaat (60*90).

language