Waarom is een ondervloer nodig bij het plaatsen van een vinyl vloer?

Bij de plaatsing van de Floorify rigide vinyl vloeren dien je altijd een kwaliteitsvolle ondervloer te gebruiken. Er zijn twee soorten Floorify ondervloeren, namelijk de Floorify Comfort – en Performance ondervloer. 

Een ondervloer vervult verschillende functies:

Egalisatie
Een ondervloer werkt kleine oneffenheden in de ondergrond weg en zorgt voor een mooi vlak loopoppervlak. De Floorify ondervloer vangt oneffenheden op tot 5 mm op 2 lopende meter (3mm op 2lm voor visgraat) en dekt voegen die kleiner zijn dan 5 mm breed en/of 4 mm diep.

Geluidsreductie
De ondervloer isoleert geluid naar de onderliggende verdieping toe. Zo realiseer je met de Floorify Comfort ondervloer een geluidsreductie van 21Db (beter dan de Europese norm van 18Db) of ∆Llin10dB.
De ondervloer zorgt ervoor dat er nooit stukjes of korreltjes vuil in direct contact komen met de harde onderkant van de vloer. Zo vermijd je een vervelend kraakgeluid als je over de vloer loopt.

Impactresistentie
Net zoals bij een schoenzool in een schoen, werkt de ondervloer schokabsorberend ten opzichte van de vloer. De Floorify ondervloeren verhogen het loopcomfort en de impactresistentie van de vloer.

Perfecte ondersteuning voor de klikverbinding
Dankzij zijn harder kantje beschermt de Performance ondervloer de klikverbindingen van je vloer optimaal. Zo verlengt hij de levensduur van élke Floorify-vloer.

Perfecte combinatie met vloerverwarming en -koeling
In combinatie met vloerverwarming en -koeling zet de Performance ondervloer een absolute topprestatie neer. Doordat het de warmte maximaal doorlaat, kan vloerverwarming en -koeling optimaal renderen en bespaar jij dus op energie.